Vivere vinner markanvisning i Riddersvik

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Nu är det äntligen klart – Vivere Fastigheter har vunnit en markanvisning i det gamla trädskoleområdet i Riddersvik, Hässelby! Här ska det byggas cirka 550 bostäder i en modern version av trädgårdsstaden. Det vinnande bidraget har tagits fram tillsammans med White arkitekter och bidrar till en aktiv och hållbar livsstil som ska inspirera till resurssmarthet.

Fokus i markanvisningstävlingen har varit utformning, arkitektur, gestaltning och energihushållning. Trädgårdsstaden som koncept, där livet intill naturen är det centrala, har varit den inspirerande utgångspunkten i Vivere och Whites förslag. Genom miljösmarta lösningar och val av hälsovänliga byggmaterial, samt genom att ge de boende goda odlingsmöjligheter byggs ett ekologiskt hållbart bostadsområde.

Viveres kvarter utgörs av fyra olika byggnadskaraktärer som innehåller relevanta typologier för området med mangårdsbyggnaden, flygeln, ladan och grindstugan. Valet av trä återkopplar till platsen och till de många historiska byggnaderna kring Riddersviks gård. De flesta bostäderna får också en nyttoträdgård med odlingar och fruktträd.

Jag har varit med genom hela processen, vilket gör det hela extra roligt! Nu väntar en lång planprocess, men vi hoppas på byggstart 2019!

/Sophia Granswed

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer