Varför vann Trump det amerikanska presidentvalet?

Den 8 november 2016 hölls presidentvalet i USA. Trots att alla opinionsundersökningar talade för att Hillary Clinton skulle vinna, var det i slutändan Donald Trump som stod som segrare och utnämndes till USAs nya president. Tiden före valet har kantats av ett intensivt kampanjarbete, tuffa debatter och kritiserade uttalanden, inte minst på sociala medier.

Idag modererade jag frukostseminariet – Varför vann Trump det amerikanska presidentvalet? Seminariet var väldigt välbesökt och anordnades av Per Schlingmann tillsammans med Meltwater.

Dagen började med att Sophie Hedestad, nordisk marknadschef på Meltwater, presenterade deras mätning. Meltwater var de enda omvärldsbevakningsföretaget som förutspådde att Donald Trump skulle vinna valet. Detta genom att analysera sociala medier och #hashtags. Därefter redogjorde Per Schlingmann för sin spaning från USA. Seminariet avrundades med en paneldiskussion som bestod av: Per Schlingmann, Evin Cetin, chef för Socialdemokraterna i Dalarna och jurist på Innerstadens Advokatbyrå och Lars Trädgårdh, Professor i historia och medförfattare till boken ”Är svensken människa?”.

/Sophia Granswed

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer